FAQ


Hoe opereert Mladi BiH?


Mladi BiH is een organisatie voor- en door Bosnische jongeren. De organisatie bestaat uit een bestuur, projectleiders, actieve leden en niet-actieve leden. Bij Mladi BiH wordt gewerkt op projectbasis. Tijdens het begin van het actieve jaar in september wordt besproken welke ideeën er zijn en wordt een (voorlopig) jaarplan gemaakt. Dit is het eerste moment waarop actieve leden hun ideeën en plannen met elkaar kunnen delen. Indien er onder de actieve leden voldoende animo is om een bepaald evenement te realiseren, wordt er van een groep actieve leden die zich hiervoor wilt inzetten een projectgroep gevormd.

Door het jaar heen zijn er tevens 3-4 plenaire vergaderingen waar alle actieve leden aanwezig zijn. Zo creëren we een mogelijkheid waar projectgroepen de vorderingen over hun project kunnen bespreken, waarin projecten kunnen worden geëvalueerd en waar nieuwe ideeën en nieuwe projectgroepen kunnen worden gevormd.

Wat mag/kan ik als actief lid doen bij Mladi BiH?


Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met betrekking tot wat je uiteindelijk als actief lid binnen de organisatie kan doen. Sommige actieve leden houden zich vanwege hun studie of achtergrond graag bezig met de promotie, werving en/of marketing. Anderen vinden het leuker om organisatorisch en meer praktisch bezig te zijn met de daadwerkelijke organisatie van een evenement. Hierbij kun je denken aan themas bedenken, acts of locaties uitzoeken en de coördinatie tijdens een evenement. Ten slotte zijn er ook leden die zich graag bezighouden met de financiële gezondheid van de organisatie. Deze kunnen zich bezighouden met de kascontrole of helpen bij het opstellen van begrotingen voor evenementen.

Wat wordt er verwacht van een actief lid?


Het actieve leden jaar begint in principe in september en duurt een jaar. In de zomer is er een zomerstop. De actieve leden werken allemaal op vrijwillige basis. Verwacht wordt van actieve leden dat ze aanwezig zijn op de (plenaire) vergaderingen en dat ze hun taken binnen hun gekozen projectgroep goed vervullen. Door het jaar heen ben je een ambassadeur van Mladi BiH en denk je actief mee over het reilen en zijlen van de organisatie.

Hoeveel actieve leden heeft Mladi BiH?


Mladi BiH heeft gemiddeld ieder jaar ongeveer 15-20 actieve leden die zich voor de organisatie inzetten.

Wat levert het actief lidmaatschap mij op?


Ten eerste biedt Mladi BiH je de mogelijkheid om jouw talenten en kennis in te zetten, en hiermee (relevante) ervaring op te doen. Het actief lidmaatschap wordt bij Mladi BiH beloond met een getuigschrift. Ten tweede leer je als actief lid bij Mladi BiH een heleboel nieuwe, jonge mensen kennen. Tijdens de plenaire vergaderingen, het projectwerk en de teambuildingsactiviteiten (speciaal bedoeld voor de actieve leden van Mladi BiH) leer je veel soortgelijke Bosnische jongeren kennen. Uiteraard leer je tijdens de evenementen ook heel veel niet-actieve leden kennen. Ten slotte geeft Mladi BiH je een platform om actief bezig te zijn met Bosnië en ook daadwerkelijk iets te betekenen voor Bosnië en de Bosnische gemeenschap in Nederland.

Hoe kan ik actief lid worden?


Stuur een korte motivatie naar info@mladi-bih.nl. Vertel hierin waar je interesses liggen en wat je graag binnen Mladi BiH zou willen bijdragen en bereiken. Je krijgt vervolgens op korte termijn een bericht van ons terug.