FAQ


Hoe opereert Mladi BiH?


Mladi BiH is een organisatie voor- en door Bosnische jongeren. De organisatie bestaat uit een bestuur, ambassadeurs en leden. Bij Mladi BiH wordt gewerkt op projectbasis. Tijdens het begin van het actieve jaar in september wordt besproken welke ideeën er zijn en wordt een (voorlopig) jaarplan gemaakt. Dit is het eerste moment waarop ambassadeurs hun ideeën en plannen met elkaar kunnen delen. Indien er onder de ambassadeurs voldoende animo is om een bepaald evenement te realiseren, wordt er van een groep ambassadeurs die zich hiervoor wilt inzetten een projectgroep gevormd.

Door het jaar heen zijn er tevens 3-4 plenaire vergaderingen waar alle ambassadeurs aanwezig zijn. Zo creëren we een mogelijkheid waar projectgroepen de vorderingen over hun project kunnen bespreken, waarin projecten kunnen worden geëvalueerd en waar nieuwe ideeën en nieuwe projectgroepen kunnen worden gevormd.

Wat mag/kan ik als ambassadeur doen bij Mladi BiH?


Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met betrekking tot wat je uiteindelijk als ambassadeurs binnen de organisatie kan doen. Sommige ambassadeurs houden zich vanwege hun studie of achtergrond graag bezig met de promotie, werving en/of marketing. Anderen vinden het leuker om organisatorisch en meer praktisch bezig te zijn met de daadwerkelijke organisatie van een evenement. Hierbij kun je denken aan thema’s bedenken, acts of locaties uitzoeken en de coördinatie tijdens een evenement. Ten slotte zijn er ook leden die zich graag bezighouden met de financiële gezondheid van de organisatie. Deze kunnen zich bezighouden met de kascontrole of helpen bij het opstellen van begrotingen voor evenementen.

Wat wordt er verwacht van een ambassadeur?


Een jaar van Mladi BiH begint in principe in september. In de zomer is er een zomerstop. De ambassadeurs werken allemaal op vrijwillige basis. Verwacht wordt van ambassadeurs dat ze aanwezig zijn op de (plenaire) vergaderingen en dat ze hun taken binnen hun gekozen projectgroep goed vervullen. Door het jaar heen ben je een ambassadeur van Mladi BiH en denk je actief mee over het reilen en zijlen van de organisatie.

Hoeveel ambassadeurs heeft Mladi BiH?


Mladi BiH heeft gemiddeld ieder jaar ongeveer 30 ambassadeurs die zich voor de organisatie inzetten.

Wat levert het ambassadeurschap mij op?


Ten eerste biedt Mladi BiH je de mogelijkheid om jouw talenten en kennis in te zetten, en hiermee (relevante) ervaring op te doen. Als ambassadeur bij Mladi BiH leer je een heleboel nieuwe, jonge mensen kennen. Tijdens de plenaire vergaderingen, het projectwerk en de teambuildingsactiviteiten (speciaal bedoeld voor de ambassadeurs van Mladi BiH) leer je veel soortgelijke Bosnische jongeren kennen. Uiteraard leer je tijdens de evenementen ook heel veel leden kennen. Ten slotte geeft Mladi BiH je een platform om actief bezig te zijn met Bosnië en ook daadwerkelijk iets te betekenen voor Bosnië en de Bosnische gemeenschap in Nederland.

Hoe kan ik ambassadeur worden?


Vul het formulier in op deze pagina.