ALGEMENE INFORMATIE

Mladi BiH is een landelijke non-profitorganisatie door en voor Bosnische jongeren in Nederland! De organisatie is in 2005 opgericht en opereert sindsdien door heel Nederland. Mladi BiH heeft de volgende doelen: (i.) het bieden van een platform waar Bosnische jongeren elkaar kunnen leren kennen en kunnen netwerken; (ii.) het promoten van de Bosnische taal, cultuur en geschiedenis en (iii.) het bieden van economische en humanitaire ondersteuning aan Bosnië en Herzegovina.

Mladi BiH organiseert verschillende soorten evenementen en projecten: van borrels, feestjes en een jaarlijkse barbecue tot aan culturele evenementen en workshops. Daarnaast proberen wij altijd, waar mogelijk, projecten in Bosnië en Herzegovina op te zetten of te ondersteunen.

Hoe?
Mladi BiH bestaat uit drie lagen: het bestuur, de leden (supporters) en de actieve leden (ambassadors). Deze drie lagen houden samen de organisatie draaiende en actief!

– Het bestuur wordt democratisch gekozen door de leden tijdens de Algemene Leden Vergadering. Het bestuur stuurt de organisatie aan, maakt strategische beslissingen en onderhoudt de contacten met externe partijen. Het huidige bestuur is in oktober 2016 ingestemd en bestaat uit de volgende personen: Azra Alagic (voorzitter), Jasmina Berhamovic (vicevoorzitter), Almasa Cerimovic (secretaris) en Aid Henic (penningmeester).
– Mladi BiH heeft rond de 150 leden (supporters). De leden houden de organisatie draaiende middels een jaarlijkse contributie van €15,- per jaar en krijgen in ruil daarvoor een aantal mooie extraatjes! Lees hier meer over het lidmaatschap.
– Daarnaast heeft Mladi BiH jaarlijks rond de +/- 20-25 actieve leden (ambassadors). De actieve leden brainstormen samen over mogelijke projecten en evenementen en zijn lid of projectleider van een of meerdere projectgroepen! Iedereen is welkom, lees hier meer over actief worden bij Mladi BiH.

Ook al ben je geen supporter of ambassador, dan ben je uiteraard altijd welkom om naar een van onze evenementen te komen. We hopen onze community steeds verder uit te kunnen breiden en zijn ook altijd blij met nieuwe gezichten!