ALGEMENE INFORMATIE

Mladi BiH is een landelijke non-profitorganisatie door en voor Bosnische jongeren in Nederland! De organisatie is in 2005 opgericht en opereert sindsdien door heel Nederland. Mladi BiH heeft de volgende doelen: (i.) het bieden van een platform waar Bosnische jongeren elkaar kunnen leren kennen en kunnen netwerken; (ii.) het promoten van de Bosnische taal, cultuur en geschiedenis en (iii.) het bieden van economische en humanitaire ondersteuning aan Bosnië en Herzegovina.

Mladi BiH organiseert verschillende soorten evenementen en projecten: van borrels, feestjes en een jaarlijkse barbecue tot aan culturele evenementen en workshops. Daarnaast proberen wij altijd, waar mogelijk, projecten in Bosnië en Herzegovina op te zetten of te ondersteunen.

Hoe?
Mladi BiH bestaat uit drie lagen: het bestuur, de ambassadeurs en de leden. Deze drie lagen houden samen de organisatie draaiende en actief!

Bestuur
Het bestuur wordt democratisch gekozen door de leden tijdens de Algemene Leden Vergadering. Het bestuur stuurt de organisatie aan, maakt strategische beslissingen en onderhoudt de contacten met externe partijen. Het huidige bestuur is in september 2017 ingestemd en bestaat uit de volgende personen: Aid Henić (voorzitter), Almasa Ćerimović (vicevoorzitter), Dajana Perkić (secretaris), Asim Rišljanin (penningmeester) en Maida Pašalić (commissaris intern).

Ambassadeurs
Daarnaast heeft Mladi BiH jaarlijks rond de +/- 25-30 ambassadeurs. De ambassadeurs brainstormen samen over mogelijke projecten en evenementen en zijn lid of projectleider van een of meerdere projectgroepen! Iedereen is welkom, lees hier meer over ambassadeurs bij Mladi BiH.

Leden
Mladi BiH heeft rond de 150 leden (supporters). De leden houden de organisatie draaiende middels een jaarlijkse contributie van €15,- per jaar en krijgen in ruil daarvoor een aantal mooie extraatjes! Lees hier meer over het lidmaatschap.

Ook al ben je geen lid of ambassadeur, dan ben je uiteraard altijd welkom om naar een van onze evenementen te komen. We hopen onze community steeds verder uit te kunnen breiden en zijn ook altijd blij met nieuwe gezichten!